Petrof Piano's en vleugels van Europese kwaliteit.

20211021_143420

Petrof piano’s en vleugels

Kwaliteit van Europese bodem. Petrof is één van de marktleiders op het gebied van piano’s en vleugels in Europa. Het Tsjechische merk is wereldwijd gerenommeerd door musici. Petrof biedt zich aan als inspiratiebron voor grote pianisten. 

De zachte en vriendelijke toon van deze instrumenten is typerend voor de piano’s en vleugels van Petrof. Deze tonen zijn een resultaat van decennialange ontwikkeling binnen de verschillende Petrof generaties.  

Grosveld heeft ook grote waardering voor de Petrof instrumenten en heeft daarom ook een ruim assortiment aan Petrof instrumenten. Neem een kijkje op de Petrof pagina voor het huidige assortiment.

Geschiedenis Petrof

Antonín Petrof wordt in 1839 geboren in het Tsjechische Hradec Kràlové. Wanneer hij 18 is vertrekt hij naar het muzikale epicentrum Wenen om het prachtige vak van pianobouwen te leren.

Een aantal jaar laten, in 1864, is de eerste concertvleugel door de jonge Petrof gebouwd. De kwaliteit wordt blijft niet onopgemerkt en de vraag naar de instrumenten van Petrof wordt alsmaar groter. Daarom besluit hij om de werkplaats van zijn vader om te bouwen tot fabriek. 

Na een conflict in zijn geboortestad en de korte periode van het bouwen van harmoniums, werd in 1883 de productie van de akoestische piano weer vol ingezet. Vanaf dit moment gaat de productie in een rap tempo. Twee jaar later opent Petrof een werk- en verkoopomgeving in Wenen, waar het begin van de export ook uit de startblokken komt. 

Binnen de volgende generaties krijgt Petrof steeds meer naam en ontwikkelt zich tot een ware wereldspeler van Europese komaf. 

Handgemaakt

De zachte, vriendelijke en warme klanken van de instrumenten van Petrof zijn het resultaat van ambachtelijke en perfectionistische vorm van produceren. De zangbodems van de piano’s en vleugels wordt namelijk gemaakt van kaarsrecht en streng geselecteerd hout van de sparren bomen. Deze worden op hun beurt weer lang gedroogd om de kwaliteit nog meer te laten excelleren. Ook maakt Petrof veel onderdelen met de hand. De klavieren, hamers en snaren worden allemaal door Petrof zelf geproduceerd. Op deze manier wordt de kwaliteit gewaarborgd en kunnen de romantische klanken van de instrumenten verwezenlijkt worden.

Petrof Breeze 173, de enige in Nederland!

Bij Grosveld hebben we op dit moment als enige dit prachtige model staan. Deze compacte vleugel heeft een volwassen toon voor haar lengte. Door het compacte formaat past deze vleugel ook mooi in de ruimte.

Petrof piano's en vleugels bij Grosveld

Grosveld heeft een grote waardering voor piano’s en vleugels van Europese kwaliteit. Petrof is één van de bekendste en geliefdste merken onder gerenommeerde pianisten. 

De typische warme en zachte klanken weerspiegelen de Europese kwaliteit.

Grosveld heeft een ruim assortiment aan Petrof instrumenten online en in de showroom tentoongesteld. Neem gerust een kijkje op de online Petrof pagina. Hier kunt u zien welke modellen wij op dit moment aanbieden.

Wilt u deze instrumenten van dichtbij willen beschouwen en de prachtige klank van deze instrumenten ervaren? Kom dan langs in onze showroom. Daar laten onze experts graag deze prachtige piano’s en vleugels zien. Als u zeker wilt zijn dat onze medewerkers alle aandacht voor u hebben, plan dan hier beneden een afspraak in.

Hoor het, zie het, ervaar het. 

Plan vrijblijvend een afspraak in om zeker te weten dat wij alle tijd voor u hebben.