Zoeken

Piano Onderhoud

Houd uw piano in perfecte harmonie met onze professionele piano onderhoud service.

De beste zorg voor uw instrument

Piano onderhoud is iets dat Grosveld al sinds haar oprichting in 1965 doet. Ruim 55 jaar onderhouden repareren onze specialisten met de grootste expertise de piano’s en vleugels van onze klanten. In al deze jaren is er een enorme hoeveelheid technische vakkennis in ons familiebedrijf opgebouwd. Al onze experts beschikken over jarenlange ervaring en de juiste kwaliteiten om de meest technische onderhoud uit te voeren. Bij Grosveld Piano’s en Vleugels zijn we trots om met deze expertise uw piano tot in de puntjes te onderhouden en repareren. Onze experts bekijken uw instrument graag. In veel gevallen kunnen wij uw piano weer perfect laten klinken.

Piano Onderhoud

Onder onderhoud verstaan we twee hoofdzaken: Enerzijds reinigen we het mechaniek grondig om het weer soepel te kunnen laten bewegen. Anderzijds reguleren we de piano, wat inhoudt dat we het mechaniek, klavier en pedalen op elkaar afstemmen zodat het instrument weer in optimale staat functioneert. Het is raadzaam om uw piano eens in de 5 jaar te laten onderhouden om het instrument in goede conditie te houden. De kosten van een onderhoudsbeurt hangen af van het type piano en de leeftijd van het instrument. Onze onderhouds experts maken graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Waarom piano onderhoud?

  1. Optimale Speelervaring: Piano onderhoud zorgt ervoor dat het mechaniek soepel blijft bewegen, wat resulteert in een optimale speelervaring. Goed onderhouden toetsen en pedalen stellen de pianist in staat om expressief te spelen.
  2. Behoud van Toonkwaliteit: Reguliere onderhoudsbeurten helpen de piano in optimale staat te houden. Dit draagt bij aan het behoud van de oorspronkelijke toonkwaliteit. Goede afstemming en reiniging dragen bij aan een helder en resonant geluid.
  3. Langere Levensduur: Door periodiek onderhoud te plegen, verleng je de levensduur van de piano. Grondige reiniging en zorgvuldige afstemming verminderen slijtage, waardoor het instrument langer meegaat en zijn waarde behoudt.

Piano Reparatie

Bij reparatie moet u denken aan lakbeschadigingen of een defect mechanisme, waardoor het spelen belemmerd wordt. Indien uw instrument gerepareerd dient te worden, kunt u het een kijk nemen op onze pagina piano reparatie voor meer informatie.

Piano revisie

Een nog ingrijpendere onderhoudsservice is het reviseren van een piano. Indien de piano in dermate slechte conditie verkeert dat een reparatie niet alle problemen kan oplossen, zal het instrument gereviseerd moeten worden. Dit houdt in dat het instrument volledig opnieuw opgebouwd wordt met nieuwe (originele) materialen. Zo wordt de piano weer in piekfijne staat teruggebracht. Piano revisie kost erg veel manuren en soms dure materialen, waardoor het een erg prijzige ingreep kan worden. Daardoor is niet elke piano het waard om volledig te reviseren. Onze experts bespreken graag de opties met u door om tot de beste beslissing te komen voor uw instrument.

Offerte aanvragen

Diensten contactformulier
Back to Top
Product has been added to your cart
Call Now Button