Silent Piano's, Vleugels en Losse Systemen

Tweedehands Yamaha Pianos

Silent Piano, Vleugel of Los Systeem kopen

Silent piano’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De grootste reden is dat alleen uzelf de piano hoort en uw omgeving niet. Het grootste voordeel is dat u elk moment van de dag kan spelen zonder dat iemand er last van zou kunnen hebben.

Heb je interesse in een silent piano, vleugel of los silent systeem? Bij muziekzaak Grosveld bent u aan het juiste adres. In onze indrukwekkende showroom hebben we een ruime voorraad silent piano’s, vleugels en losse silent systemen. Via de afbeeldingen of knoppen hieronder kunt u doorklikken naar de juiste pagina. 

Silent Piano's

Silent Vleugels

Interesse in een silent piano of vleugel? Plan direct een afspraak in onze showroom!

De slogan van muziekzaak Grosveld is HOOR HET | ZIE HET | ERVAAR HET. Een piano of vleugel moet je zelf ervaren, voordat je er een koopt. Daarom bieden we u de kans om een afspraak te maken in onze uitgebreide showroom! De showroom is geopend op maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00.

  Close up tweedehands yamaha piano
  Video - TransAcoustic Piano - 16-9
  Video - Silent Piano - 16-9

  Hoe werkt het?

  Silent piano’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De grootste reden is dat alleen uzelf de piano hoort en uw omgeving niet. Het grootste voordeel is dat u elk moment van de dag kan spelen zonder dat iemand er last van zou kunnen hebben.

  De silent piano’s zijn voorzien van een ingebouwd ‘silent system’. Deze zorgt er onder andere voor dat de hamers de snaren niet meer raken en dus de piano en vleugel niet meer hoort. Ook heeft het silent system een ‘audio-jack’ uitgang, die het mogelijk maakt om een koptelefoon aan te sluiten. Op deze manier kunt u zorgeloos spelen met dezelfde klank als een akoestische piano.

  Silent system transacoustic piano
  YAMAHA silent system transacoustic

  Verschil digitale en silent piano

  Een silent piano is in de klank verschillend dan een digitale piano. De silent piano heeft een identieke aanslaggevoeligheid als de akoestische piano. Hierdoor blijft het geluid en de kwaliteit van de piano gewaarborgd om een zo goed mogelijk geluid te creëren. Dit heeft een digitale piano niet en zal dus niet dezelfde klanken kunnen produceren. Ook ziet een silent piano exact hetzelfde er uit als een akoestische piano, wat natuurlijk een mooie toevoeging aan een ruimte is.

  Yamaha silent piano’s en vleugels

  Grosveld heeft een zeer ruim aanbod aan Yamaha silent piano’s en vleugels. Yamaha is een van de grootste merken als het aankomt op silent piano’s en vleugels. Sinds 1993 zijn zij al innovatief en vooruitstrevend binnen de silent piano categorie. Grosveld biedt daarom een ruime variëteit aan Yamaha modellen en prijsklassen aan. Op deze manier zorgen wij er voor dat er voor elke pianist een geschikte Yamaha piano is! 

  Tweedehands silent piano

  De aanschaf van een silent piano, kan duur zijn. Zeker in vergelijking met een akoestische piano. Daarom kan het de moeite waard zijn om de aanschaf van een tweedehands model te overwegen. In onze showroom kunt u daarom ook tweedehands silent piano’s vinden. Ook hebben wij een aanbod aan tweedehands Yamaha piano’s. Regelmatig zitten daar ook al silent systemen ingebouwd. U kunt met een tweedehands model voor een redelijke prijs een prachtige en kwalitatieve piano aanschaffen. 

  Niet ieder tweedehands model heeft een silent systeem. Gelukkig kan vrijwel ieder model worden uitgebreid met een silent systeem. Ons team van pianotechnici kan u daar mee helpen. U kunt contact opnemen met ons om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

  Inbouwen silent system

  Bij Grosveld hebben we al jarenlange ervaring met het inbouwen van losse silent system. De silent systemen kunnen in bijna elke piano of vleugel worden ingebouwd. U kunt dus een piano uitzoeken die perfect bij u past zonder dat daar al een systeem in hoeft te zitten. Na het installeren, controleren we altijd het klankkarakter van de piano. Op deze manier blijft de piano of vleugel hetzelfde geluid produceren. U hoeft alleen een koptelefoon aan te sluiten (bedraad of draadloos) en u kunt heerlijk gaan genieten van uw nieuwe piano!

  Welke systemen biedt Grosveld aan?

  Grosveld biedt twee hoogwaardige merken silent systemen aan. Genio Premium silent systemen en Kioshi. Met deze merken hebben wij goede ervaringen en bieden deze daarom aan onze klanten aan. 

  1. Genio Premium silent sytem

  Genio is een gerenommeerd merk die twee soorten silent systemen produceert. Genio Essence en Genio Premium. Bij Grosveld bieden wij beide modellen aan. Voor een vleugel bieden we enkel het premium model aan, dit is omdat het Essence model niet in een vleugel ingebouwd kan worden.

  2. Kioshi silent system

  Het interactieve silent systeem van Kioshi is makkelijk te bedienen met de twee grote knoppen op het systeem. Dit maakt het systeem erg makkelijk in gebruik. Ook kunnen er twee koptelefoons tegelijk gebruikt worden met dit silent systeem. Bekijk hier het model.

  Hoe werkt een silent syteem?

  Bij een akoestische piano raken de hamertjes de snaren tijdens het spelen. Dit zorgt ervoor dat het instrument geluid creëert. Een piano met een ingebouwd silent systeem , zorgt er voor dat de hamertjes niet meer de snaren raken, maar de sensoren die zijn bevestigd. Deze sensoren registreren hoe hard en hoe lang u de toetsen heeft ingedrukt. De signalen die deze sensoren opvangen, worden vervolgens weer omgezet in geluid. Dit is vervolgens te horen in de aangesloten koptelefoon.