8 Tips bij het kopen van een piano

De aanschaf van een piano is een investering waar u lang plezier van wilt hebben en waar u geen spijt van wil krijgen. Het kopen van een piano moet dus een weloverwogen keuze zijn. Het is begrijpelijk dat dit lastig kan zijn met de talloze merken en modellen waar u uit kunt kiezen. 

Grosveld vindt het belangrijk dat u deze keuze met een goed gevoel maakt. Daarom bieden wij u graag acht tips aan die u kunt gebruiken bij de aanschaf van een piano. 

Tevens staat ons team van enthousiaste experts ook voor u klaar om u in onze showroom te helpen. Samen kunnen we kijken naar uw persoonlijke wensen en kunt u overigens het instrument bespelen om het geluid van het instrument te beluisteren. 

Heeft u na het lezen van de tips nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of kom langs in onze showroom

ingedrukte toets piano kopen
yamaha in showroom grosveld tilburg

1.  Hoor, zie en ervaar de piano

Bij Grosveld zijn wij er van overtuigd dat u bij het kopen van een piano, de betreffende piano moet hebben gespeeld om te kijken of de piano bij u past. De klank, de aanslag van de toets en de visuele uitstraling van de piano kunt u het beste in levende lijve beoordelen. 

In onze showroom hebben wij een ruim assortiment aan verschillende piano’s staan. Onze experts helpen u graag mee om samen te kijken naar een geschikte piano. Wij houden natuurlijk rekening met uw budget en wensen.

2. Kies uw merk zorgvuldig

Bij het kopen van een piano kunt u al gauw merken dat er enorm veel merken piano’s op de markt te vinden zijn. Daarom kan het lastig zijn om hierin een weloverwogen keuze in te maken. Bij Grosveld raden wij aan om een gerenommeerd merk aan te schaffen.

In onze showroom staan de grotere merken zoals Yamaha, Kawai en Petrof tentoongesteld. Deze merken hebben een ruim assortiment aan modellen in verschillende prijsklassen. Hierdoor bent u, ongeacht van het budget, verzekerd van een kwalitatief goede piano. 

Bovengenoemde merken hebben uiteraard onderling wel verschil in klank, aanslag en uitstraling. Wij adviseren u dan ook om de verschillende merken te bespelen om te kijken of deze bij u past.

3. Budget

Een piano kan een behoorlijke investering zijn. Echter hoeft dat niet te betekenen dat u met een lager budget geen degelijke piano aan kan schaffen. Wij denken graag met u mee wat de mogelijkheden zijn met uw budget. 

Met onze jarenlange ervaring en de expertise binnen ons team geven we u graag advies over de mogelijkheden. Met ons ruime aanbod aan verschillende piano’s, hebben we voor elke (toekomstige) pianist een oplossing. Zo zorgen we samen dat u binnen uw budget een geschikte piano kan kopen.

Tevens hebben wij een ruim assortiment aan tweedehands piano’s, waar u met een kleiner budget toch een prachtige piano kunt kopen. Alle tweedehands piano’s die bij ons binnenkomen worden grondig gecontroleerd en indien nodig gerestaureerd.

4. Overweeg een silent piano

Silent piano’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De grootste reden is dat alleen u zelf de piano hoort en uw omgeving niet. Het grootste voordeel is dat u elk moment van de dag kan spelen zonder dat iemand er last van zou kunnen hebben. 

Een piano met een ingebouwde silent systeem zorgt er dus voor dat u, ongeacht in welke omgeving, ongestoord kunt spelen en oefenen.

Wij verkopen piano’s waar deze systemen al ingebouwd zijn. Tevens verkopen wij losse silent systemen die ten alle tijden in uw piano ingebouwd kan worden. U heeft dus altijd later nog de optie om de piano silent te maken.

Bekijk hier het huidige aanbod aan silent piano’s en systemen.

5. Plaatsing van piano in woning/omgeving

Een piano is een gevoelig instrument die veel last kan ondervinden van de omgeving. Piano’s worden over het algemeen vervaardigd uit hout en daarom is het extra gevoelig voor de omgeving waar het instrument in staat.

Warmte en droogte kan er voor zorgen dat uw piano uitgedroogd raakt. Dit is niet wenselijk en dit kan effect hebben op de klank en de piano zelf. De reparaties van dit soort schade kan enorm hoog oplopen en er voor zorgen dat de piano in waarde kan dalen. Controleer dus goed waar u de piano wilt plaatsen. Verwarming en vloerverwarming kunnen bijvoorbeeld het beste vermeden worden. 

Mocht u niet zeker zijn wat het beste in uw situatie is? Ons team van experts helpt u graag mee en bekijkt samen met u naar wat de beste mogelijkheid is voor uw woon- of speelomgeving.

6. Onderhoud van de piano

Zoals eerder benoemd is een piano een gevoelig instrument. Het dient daarom goed onderhouden te worden. 

Zorg ervoor dat u bij het schoonmaken de juiste reinigers gebruikt en deze met een zachte en droge doek toedient. Wij geven u graag advies welke reinigingsmiddelen het beste geschikt zijn voor het onderhouden van de piano.

Naast het reinigen van de piano is het ook belangrijk dat het instrument gestemd wordt. Houdt er rekening mee dat een piano minimaal twee maal per jaar gestemd moet worden. Dit kunt u bij ons laten doen. Wanneer het instrument minimaal tweemalig gestemd wordt behoudt het goed de balans. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. 

7. Transport van de piano

Een piano transporteren is geen eenvoudige klus. Een piano is enorm zwaar en moeilijk handelbaar. Tevens is een piano enorm kwetsbaar en kostbaar. 

Wij raden u dan ook aan om bij aanschaf of verhuizing van een piano, het transport uit te besteden. Wanneer u het zelf doet, ontstaat het risico dat uw piano beschadigt of ontstemd raakt. De kosten bij beschadiging zijn namelijk vele malen hoger dan bij het uitbesteden van het transport.

Bekijk hier de prijslijst die Grosveld hanteert bij het transporteren van uw instrument.

 

transport muziekzaak grosveld piano's en vleugels

8. Extra benodigdheden voor uw piano

Naast de piano zelf zijn er accessoires die wellicht nodig zijn wanneer u een piano aanschaft. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan een pianobank, een damp-chaser en een lessenaar. Welke accessoires u nodig heeft voor het maximale speelgenot kan bijvoorbeeld liggen aan uw doelen, speelomgeving en uw lengte. 

Wij kijken graag met u mee welke extra benodigdheden u eventueel nodig heeft om het maximale speelgenot te creëren. Bekijk hier alvast wat voor accessoires wij aanbieden. 

Contact

Mocht u nog meer tips of advies willen, dan kunt u altijd in onze showroom langskomen of contact met ons opnemen. Dit kan via zowel telefonisch als via de mail. Wij helpen u graag met het uitzoeken van uw droom instrument.

U kunt hieronder deze tips ook nog per PDF downloaden.