Zoeken

Piano Stemmen

Ontdek de perfecte toon, piano stemmen op maat.

Piano laten stemmen

Tot het klein onderhoud van uw piano behoren het piano stemmen en piano intoneren. Bij het stemmen worden de toonhoogtes van 220 snaren op elkaar afgestemd. Dit dient 2 à 3 keer per jaar te gebeuren. Zo klinkt uw piano niet alleen het allerbeste, ook gaat uw piano zo het langste mee. Alle pianostemmers van Grosveld hebben vele jaren stem ervaring en stemmen vele piano’s op dagelijkse basis. Afhankelijk van de staat van de piano of vleugel, stemmen wij uw instrument in ongeveer 60-90 minuten. Onze ervaren stemmers van Grosveld Piano’s en Vleugels komen graag bij u langs voor piano stemmen en vleugel stemmen. 

Waarom uw piano laten stemmen?

  1. Optimale Toonkwaliteit: Regulier stemmen zorgt voor een nauwkeurige toonhoogte, waardoor uw piano altijd helder en harmonieus klinkt.
  2. Levensduur Verlengen: Regelmatig stemmen bevordert de levensduur van uw piano, omdat het voorkomt dat de snaren te veel spanning verliezen.
  3. Behoud van Investering: Een gestemde piano behoudt zijn waarde beter. Het is een waardevolle investering die langer meegaat en meer vreugde biedt.
  4. Voorkomen van Schade: Door tijdig te stemmen, voorkomt u schade aan de interne onderdelen van de piano. Voorbeelden hiervan zijn de zangbodem en de snaren.
  5. Optimale Speelervaring: Een goed gestemde piano biedt de optimale speelervaring, waardoor muzikanten hun creativiteit volledig kunnen uiten.

Intoneren Piano

Wanneer sommige noten net iets teveel scherpte of helderheid hebben, is het tijd om uw piano te laten intoneren. Bij het intoneren wordt er een speciale naald in het vilt van de hamerkoppen gestoken, waardoor de structuur van het vilt iets minder vast komt te zitten. Dit zorgt er voor dat de klank iets milder wordt. Het intoneren is een secuur werkje dat per hamerkop gedaan dient te worden. Met deze techniek zijn alle 88 noten mooi op elkaar af te stemmen. Intoneren heeft enkel zin als de piano voor de rest helemaal in orde is. Het zal dus altijd ná het onderhoud en stemmen gedaan worden. Piano intoneren is een terugkerende onderhoudstaak wat de specialisten van Grosveld graag voor u verzorgen. Stuur ons gerust een bericht en wij maken een offerte op maat voor u. 

Wanneer moet u uw piano laten stemmen?

Het stemmen van een piano is van belang om de optimale toon en harmonie te behouden. Het wordt aanbevolen om uw piano minimaal één keer per jaar te laten stemmen. Factoren zoals klimaatveranderingen en intensief gebruik kunnen de stemming van de piano beïnvloeden. Het regelmatig laten stemmen zorgt dus voor een consistent geluid, dit verlengt tevens de levensduur van de piano.

Offerte aanvragen

Diensten contactformulier
Back to Top
Product has been added to your cart
Call Now Button